Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Οι ακαδημίες του Βύζαντα Μεγάρων

Τα πιο γερά θεμέλια έχουν βάλει οι άνθρωποι του Βύζαντα Μεγάρων ώστε τα επόμενα χρόνια το ανδρικό τμήμα της ομάδας να αποτελείται από παίκτες που έχουν βγει από τις ακαδημίες της ομάδας.

Γύρω από αυτόν τον σκοπό έχει στηθεί ένα επιτελείο από επαγγελματίες προπονητές ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα με την εξαγωγή νεαρών ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα.

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Βύζαντα Μεγάρων, Γιώργος Βασίλαινας, μίλησε στο SPORTACTIVE για τις εντυπώσεις του από το τουρνουά ακαδημιών του Καρπενησίου όπου συμμετείχε η ομάδα Κ17, κάνοντας παράλληλα αναφορά στους στόχους που έχουν τεθεί για τις ακαδημίες των «κιτρινόμαυρων».

Οι εντυπώσεις του από το τουρνουά: «το περίμενα καλύτερο σε θέματα οργάνωσης. Σε αυτόν τον τομέα πραγματικά υστερούσαν, τόσο στον προγραμματισμό των αγώνων  όσο και σε θέματα μετακινήσεων. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό με πολλές ομάδες να προκαλούν θετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους. Αν είναι καλύτερα οργανωμένα τα πράγματα του χρόνου, ίσως συμμετάσχουμε ξανά».

Για τον σκοπό των ακαδημιών: «Σκοπός των ακαδημιών γενικότερα είναι να υπάρξει παραγωγή ποδοσφαιρικών ταλέντων που στα επόμενα χρόνια θα μπορούν να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων. Για αυτόν τον λόγο και συνεργαστήκαμε με τον Ευκλείδη Μεγάρων που μετονομάστηκε σε “Βύζας 2007”, ώστε να «ψήνονται» οι νεαροί παίκτες στο πρωτάθλημα της Α’  ΕΠΣΔΑ».

Ήδη έχουν δοθεί στον Βύζα 2007 παίκτες που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και πολύτιμες εμπειρίες στο νέο πρωτάθλημα και είναι οι Τσολιάκος Νίκος, Μουράτης Μάριος και Κουφής Γιώργος, ενώ θα παραχωρηθούν τουλάχιστον άλλοι δυο νεαροί.

Οι άνθρωποι που αποτελούν το προπονητικό επιτελείο του Βύζαντα είναι ο Άρης Γεωργίου προπονητής των γεννηθέντων τις χρονιές 1997-98, ο Επαμεινώνδας Κόκκαλης στους γεννηθέντες τα έτη 1999-2002, ο Αλέξανδρος Φωτουλάκης με τον κύριο Μαργέτη προπονητές των ακαδημιών. Ιδιαίτερη μνεία και αναφορά, στον Λευτέρη Κεφαλόπουλο πρόεδρο του Ερασιτέχνη του Βύζαντα Μεγάρων και πρωτεργάτης της συνεργασίας με τον Ευκλείδη Μεγάρων για την μετονομασία του σε Βύζα 2007.

πηγή: sportactive.biz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε και να προκαλείτε!